Det kändes väldigt bra att gå tillbaka från spreakers corner och PMs takvåning igår och se regnbågs flaggan vaja över residenset. Det är Pride vecka i Växjö och Länsstyrelsen är en del av detta. Som statlig myndighet och som människor verksamma i myndigheten arbetar vi givetvis för mänskliga rättigheter. Nu handlar det om att säkra varje individs rätt till sin sexuella läggning eller könsöverskridande uttryck. Detta utan att behöva få glirinar, kommentarer eller blickar. Jag hoppas att vi har kommit så långt att människor inte diskriminerad i lagens mening men jag vet att vi har långt kvar innan vardagsdiskrimineringen upphör. Den med kommentarer, blickar och undertoner.
Därför behövs Pride. En vecka där vi visar att vi är stolta över mångfalden, att vi är olika berikar oss och samhället. Vi är stolta över oss och varandra. Vi vet att fördomar fördummar och att kunskap är det enda som hjälper mot fördomar. Därför är också alla seminarier under Prideveckan ett verksamt vapen mot fördomar. Där sprids kunskap. Har du möjlighet hoppas jag att du går på ett eller flera seminarier. Har du inte möjlighet till det så är du välkommen att ansluta till Pride paraden på lördag. Det handlar om mänskliga rättigheter, om att var och en av oss har rätt till vår sexuella läggning och att det är helt ok. Ja det är mer än ok, låt oss visa att vi är stolta över mångfalden.