Det är ett intressant uppdrag att vara Landshövding. Jag får möta många människor, organisationer och entreprenörer. Kronobergs län är fyllt av ambitiösa människor som vill utveckla länet. Jag är så glad över att få vara mitt i det flödet.

Ett av Länsstyrelsens många uppdrag är att främja länets utveckling och det innebär många kontakter för mig och alla medarbetare på Länsstyrelsen. Så har då våren och försommaren präglats av allt från att inviga byggnader och verksamheter till att träffa representanter för olika näringar. Arbetet med att ta fram en skogsstrategi pågår och ambassadörer, statssekreterare och kungen har varit på besök. Jag har besökt kommunerna i länet och följt med några av våra medarbetare när de fullgjort sina uppdrag. Vardagen har också präglats av diskussioner om strandskydd, naturreservat, viltförvaltningsdelegation och översiktsplaner.

Min ambition var att regelbundet skriva om allt detta i min blogg men veckorna går så fort. Plötsligt har våren gått över till sommar. Jag får återkomma med ett mer aktivt bloggande i slutet av augusti då jag är åter från semestern.

Nu lämnar jag Växjö i fyra veckor för att först landa en vecka i norduppland och vår lilla stuga vid kusten. Efter det bär det av till Västerbotten och vår släktgård vid Skellefteälven. Ser fram emot lediga dagar med gräsklippning, bärplockning, bad och fiske.

I slutet av augusti ska det bli trevligt att få återkomma till detta fantastiska län som Kronoberg är.