Var två dagar i Stockholm förra veckan. Blåsigt regnigt och höstrusk. Träffade två riksrevisorer och några av deras medarbetare. Lärde mig mycket om revisionen. Tillbringade också några timmar på finansdepartementet för en bättre introduktion i statlig arbetsgivar politik och statlig förvaltning. Har nu intressanta böcker i ämnet som väntar på att läsas. Har givetvis tagit del av allt detta tidigare men det är alltid nyttigt med repition och information. Åter i Växjö träffade jag Migrationsverkets regionchef Åsa Lindberg, bra samtal om verkets alla uppdrag och läget i länet. På kvällen var det Kugghjulsgala på residenset för sjätte året i rad. Först en rad inspiratörer som föreläste sen prisutdelning till Årets lantbrukare, Årets lanthandlare, Årets landsbygdsförening och Årets unga landsbygdentreprenörer. Både vinnare och övriga nominerade har gjort ett gott arbete för att utveckla och hålla landsbygden levande. Känner mig lite stolt över länet och dess innevånare. Under fredagen deltog jag kort i Regionens kommunchefsmöte.
Helgen bjöd på olika engagemang och social samvaro. Bland annat Christina Nilsson sällskapet som firade 30 år och en fantastisk konsert i Växjö Domkyrka. När höstrusket kryper närmare känns det bra med social samvaro och inomhusaktiviteter.