November inleddes med en helg i Uppsala då jag fyllde år och träffade make, barn och barnbarn. Mycket bus och lek med barnbarnen innan jag återvände till Växjö.

Veckan fylldes sen av möten med Migrationsverket och Växjö kommun, styrgruppen för Skogstrategin, Trädstad och Landshövdingemöte. Jag deltog också i utdelningen av Skapapriset på nationell nivå. En av pristagarna var glädjande nog Kronobergs Pär Sthil. Han fick priset för sin Avantarbaserade intervjuträning för professionella yrkesgrupper för att möta  barn i känsliga samtal.

Denna lördag var jag först och talade i Skatelövs församlingshem om mitt arbete som landshövding och om länsstyrelsens arbetsuppgifter.  Jag åkte sen till Ljunby och Ljunbergsmuseet. Där hade jag förmånen att få inviga en utställning med Fredrik Hofwanders konstverk, en utställning som jag varmt kan rekommendera.

Kvällen avslutades sedan med en middag med Smålands Akademi som bland annat har till syfte att främja en småländsk identitet. En av deltagarna var min företrädare, Kristina Alser, som nu också valts in som ledamot på stol 1 efter Astrid Lindgren. Kristna har lagt ned ett stort engagemang för Kronoberg och Småland under sina nio år som Landshövding. Hon är en mycket värdig ledamot av Smålands akademi.

Det är ett mycket varierande uppdrag att vara landshövding och nu ser jag fram emot en ny vecka med många nya möten.