Efter veckor med förkylning och en del inställda möten så är det bara några dagar till jul och ledighet. Lucia dagen passerade och jag hade förmånen att redan den 9 december kröna Växjö Lucia. Växjö Lucia är en del av ett ideellt arbete som drivs av en förening där allt överskott går till Cancerstiftelsen i Kronoberg. Förra året samlade Lucia med sina olika arrangemang ihop över 200 000 kronor till stiftelsen. På luciadagen fick jag själv vara lucia när vi firade här på Länsstyrelsen. Jag tror att det är över 40 år sedan jag förra gången var lucia. Stämningsfullt med Länsstyrelsens kör som i vanlig ordning sjöng vackert och tonsäkert.

Nu återstår några intensiva arbetsdagar innan julledigheten. Mycket ska avslutas, annat ska planeras så att verksamheten kan flyta på efter helgerna. I vanlig ordning har också Residenset öppet hus på nyårsdagen. Jag hoppas att många hittar dit.

Det har varit elva intensiva och lärorika månader som Landshövding i Kronobergs län. Jag måste också här få lyfta fram alla medarbetare på Länsstyrelsen som gör ett fantastiskt arbete. Många olika professioner som i sin myndighetsutövning bidrar till att stärka länet. Kronoberg är också ett fantastiskt län där kommuner, region, länsstyrelse, universitet, näringsliv och den ideella sektorn samverkar. Jag tror att just detta, traditionen av samverkan, gör länet så starkt.

Jag vill tacka medarbetare, samverkanspartner och andra som jag mött under året för gott bemötande, professionalitet och för att ni alla bidrar till att utveckla länet.

Önskar er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!