Idag finns det all anledning att fira. Växjö Lakers tog sitt andra SM Guld igår. Växjö Lakers spelar Sveriges bästa ishockey. De spelar smart, varierat och modigt. De har byggt upp ett starkt lagspel. Deras hockey präglas av ett teamarbete, de hittar alltid varandra i hockey rinken. Vi som sett många matcher får tacka för en fantastisk uppvisning av hur ishockey spelas när den är som bäst.
Växjö Lakers vann grundserien med 21 poäng, helt överlägset, SM Guld med 19 plusmål i fyra raka matcher.

Som gammal Skellefteåbo kan jag inte vara annat än imponerad. När man som jag är uppvuxen i anslutning till en stad som präglades av ishockey är det en förmån att få bo i en stad som har Sveriges bästa hockeylag. Växjö Lakers har skrivit in sig i hockeyns historieböcker och det finns all anledning att fira.

På Länsstyrelsen firar vi idag med Lakers tårta. Senare i eftermiddag firar vi tillsammans med Lakers spelare och andra på Residenset och Stortorget.

Det är viktigt att kunna vila i en framgång. Jag hoppas att spelare, tränare och andra aktiva nu firar sin seger, vilar en stund, innan de börjar träna för nästa SM guld.